• Volg ons
 • Openingstijden
  Ma - Vr: 8.00 tot 18.00
  Za: 8.00 tot 12.00
  Zo: gesloten
 • Stel ons uw vraag
 • Gebruikerstips

  Goed om te weten......

  Windows 10: Bijna alle nieuwe computers worden uitgeleverd met Windows 10 geïnstalleerd. Voor gebruikers met een legale versie van Windows 7 of Windows 8(.1) bestaat nog steeds de mogelijkheid om gratis te upgraden naar Windows 10. De upgrade is ruim 3 Gb. groot en duurt afhankelijk van uw internetverbinding ongeveer anderhalf uur. Nadat uw computer verschillende keren opnieuw is opgestart bent u voorzien van de nieuwste versie van Windows 10. Als u er tegen op ziet om de update te installeren kunnen wij dat voor u verzorgen. Hierbij blijven (bijna) al uw geinstalleerde programma's werken en worden uw persoonlijke bestanden zoals documenten en afbeeldingen behouden. 

  Windows 10 heeft een ingebouwd antivirusprogramma wat standaard-bescherming biedt. De meeste nieuwe PC’s / Laptops worden geleverd met een proefversie van een betaald antivirus-pakket wat dan vaak 30 dagen gratis te gebruiken is, daarna is het de bedoeling dat er voor betaald wordt. Deze proefversies worden tijdens de installatie door T. Klok Dienstverlening verwijderd om het systeem zo schoon mogelijk op te leveren zonder overbodige rommel. Wilt u wel gebruik maken van een betaald antivirus-pakket, dan adviseer ik om te kijken naar Bitdefender of Norton Security. Als u geen gebruik wilt maken van de ingebouwde antivirusscanner dan kunt u de gratis versie van Trend Micro of Avira downloaden.

  Meestal vind u op uw systeem ook een handleiding die specifiek gericht is op uw PC / Laptop, hierin staat dan de werking van de diverse in- en uitgangen en de toetsen etc. van uw systeem beschreven.

  Veel gebruikers zijn gewend om hun systeem (bijna) nooit uit te zetten, het systeem gaat dan na verloop van tijd in de zgn. slaapstand zodat het de volgende keer weer snel opstart. Veel voorkomende problemen zoals bijv. niet goed reagerende apparaten, internet-pagina’s die niet worden weergegeven, traag ladende website’s etc. worden vaak opgelost door de PC / Laptop een keer echt helemaal uit te zetten en daarna opnieuw op te starten. Ook het uit- en weer aanzetten van het internet-modem doet soms wonderen.

  LET OP: Als u programma’s of spellen vanaf het internet download en installeert is het zeer belangrijk dat u goed de diverse installatieschermen leest. Veel gratis software kan alleen maar gratis aangeboden worden omdat er reclame meegestuurd wordt. Meestal gebeurd dat in de vorm van allerlei toolbars zoals bijv. Ask-toolbar, SearchDial, Dealply etc. Ook software als Registry Cleaner, PC-Doctor etc. komt vaak tijdens de installatie ongevraagd en ongewenst mee. Al die programma’s zorgen ervoor dat uw systeem steeds trager wordt en dat u wordt lastig gevallen met allerlei vervelende meldingen over schijfruimte, virussen, pc-problemen etc. Dit kan voorkomen worden door tijdens het installeren heel goed te lezen en alleen te installeren wat de bedoeling is. Met name bij het installeren van simulator-spellen (Truck-simulator, Farm-simulator etc.) komt dit vaak voor.

  Wees voorzichtig om te downloaden van site's als Softonic.com, Downloadastro.com etc. Een goede website om gratis (reclamevrije) programma's te installeren is www.ninite.com


  Begin een gesprek
  Hulp nodig?
  Goedendag,
  Kan ik u ergens mee helpen?